Lär dig leda TOOKIGT - diplomerande kurs

Vissa projekt går inte riktigt som de ska trots SMARTA mål och agila metoder. Hur gör man då, egentligen? Det kan vi på Drivhuset hjälpa till med. Lär dig leda osäkra projekt med vår TOOKIGA utbildning.

Du får:
Två halvdagars utbildning med Mariah ben Salem Dynehäll & Leif Denti, som utvecklat TOOKIGT ledarskap

* Boken "TOOKIG - att leda i osäkerhet"

* Två luncher
* Fika

* Diplom

 

Kursstart: Torsdag 4 februari kl 11:30-16 och Fredag 5 februari kl 9:00-13:30

Var: Yesbox, Gamlestadens Fabriker, Hus B 13
Gamlestadsvägen 4. OBS! Det går givetvis att delta digitalt via Zoom - mer info kommer inom kort!

Pris: 8 900 SEK (exkl. moms)

 

När agila metoder inte räcker: 

Tookiga projekt präglas av oförutsägbarhet och att mål och handlingsplaner ibland behöver ändras. Detta i sig bidrar till osäkerhet och frustration hos de som arbetar i projektet. Under senare år har verksamheter i både näringslivet och i offentlig sektor delvis anpassat sitt arbetssätt genom att införa agila metoder, men trots det är det många utvecklings- och innovationsprojekt som misslyckas. 

 

Vi menar att den pusselbit som saknas är ledarskapet. När osäkerheten ökar reagerar människor, inklusive ledare, instinktivt med att försöka skapa kontroll genom att försöka etablera tydliga förutsägbara, kända, linjära processer. Istället för att hantera och använda osäkerhet, försöker man minimera den genom att påföra ökad struktur. Kort sagt leder man människor som om processen ändå vore förutsägbar trots att den inte är det. Många leder den här typen av projekt som om uppgiften är att skriva en affärsplan, när det i själva verket handlar om att uppfinna en ny affärsmodell. 

 

Eventet är stängt för anmälan.